Transport

In het centraal labo Midddelheim en de activiteitencentra ( Sint-Augustinus, Sint-Vincentius , Jan Palfijn) worden er op vaste tijdstippen ophaalrondes voorzien door labomedewerkers.

Tijdens de openingsuren kunnen stalen steeds aangeleverd worden op de laboratoria van het labo PA². Buiten openingsuren zijn er ‘nacht’ ophaalpunten voorzien.

Op de overige sites zijn er afspraken rond centrale ophaalpunten van waaruit de stalen 1 of meerdere malen per dag worden vervoerd naar het centraal labo PA² op site Middelheim.

Via de electronische orders kunnen we de stalen opvolgen die naar pathologie onderweg zijn. De transportboxen zelf worden ook via een track en trace systeem gemonitored.

Voor de transporten werken we samen met een fietskoerierbedrijf.

Hiermee omzeilen we de regelmatig voorkomende verkeersinfarcten en bijhorende vertragingen in transportijden en werken we ook duurzamer.

Deze transporten gebeuren op afgesproken tijdsstippen. Het overzicht kan je raadplegen via onderstaande knop

Denk eraan:

  • Sluit de recipiënten goed af.

  • kleef het order etiket op het juiste recipient (electronische orders)

  • Vermeld de patiëntidentificatiegegevens op elk recipiënt met ook eventuele nummering indien er meer dan één recipiënten zijn (in overeenstemming met de nummering op het aanvraagformulier!).

  • Controleer of de patiëntgegevens op de recipiënten en het aanvraagformulier hetzelfde zijn.

  • Stalen met besmettingsgevaar worden gelabeld met een sticker ‘besmettelijk’.

  • Plaats recipiënt (en eventueel aanvraag) in een kangoeroe zakje en sluit deze goed.

  • Steek het kangoeroe zakje in de blauwe tas.

Voor vragen specifiek over transport: tel 03 280 48 14 of tel 03 280 48 12.

Transport door een labomedewerker

Algemeen

In de activiteitencentra van het Labo PA² worden de stalen op geregelde tijdstippen opgehaald door de labomedewerkers. Dit gebeurd in overleg met de diensten volgens een vast schema.

Het laboratorium verzorgt geen transport van stalen die niet door het laboratorium worden verwerkt.

Alle resectiestukken uit het operatiekwartier / chirurgisch dagcentrum, vers of gefixeerd, moeten in afwachting van transport in de koelkast / kast van het operatiekwartier bewaard worden.

Activiteitencentra GZA

Afwijkingen worden bij vaststelling door de labomedewerker gemeld aan een medewerker van de afdeling en worden best opgelost vooraleer de recipiënten worden meegenomen naar het laboratorium.

Activiteitencentra ZNA

Afwijkingen worden bij vaststelling door de labomedewerker gemeld aan een medewerker van de afdeling en worden best opgelost vooraleer de recipiënten worden meegenomen naar het laboratorium.

Aanlevering stalen labo PA²

Binnen de openingsuren

Breng de stalen naar de balie van het labo.

Wacht bij het aanleveren van stalen steeds tot één van onze medewerkers het staal in ontvangst neemt zodat eventuele non-conformiteiten onmiddellijk worden opgelost. Zeker vermelden als het een vriescoupe of dringend staal betreft.

balie.jpg

Buiten de openingsuren

  • Sint-Augustinus: koelkast is voorzien in een afzonderlijke ruimte, route 306.

  • Sint-Vincentius: koelkast is voorzien in een afzonderlijke ruimte, route 218.

  • Middelheim: koelkast staat in de gang tegenover ingang labo pathologie (labogebouw 1ste verdieping).

  • Jan Palfijn: kast rechts van inkomdeur labo pathologie (route 44). Verse stalen in koelkast op eigen dienst bewaren.

Ziekenhuizen zonder een labo pathologie

Cadix

Verse stalen voor vriescoupe onderzoek worden naar de vriescoupe unit gebracht, lokaal CA/Bc/04/010 op de 4de verdieping en overhandigd aan de aanwezige patholoog.

De gefixeerde stalen afgeven aan het ophaalpunt pathologie aan de ingang van het sas van het Klinisch Laboratorium. Route nummer labo klinische biologie -1.08. Stalen mag je deponeren in de BLAUWE transportzakken.


Sint-Elisabeth en Hoge Beuken

Deze stalen steeds afgeven op het ophaalpunt bloedafname

Sint - Elisabeth route EL/A./01/G30.

Hoge Beuken route

Het staal in de blauwe zak plaatsen.

Wanneer het niet mogelijk is om het lokaal van de bloedafname te betreden, contact opnemen met je eigen leidinggevende om dit in orde te brengen.


Sint-Erasmus

De stalen worden verzameld op een centraal afhaalpunt thv. de inkomhal van Sint-Erasmus, aan de balie rechts Dit lokaal is voorzien van badgecontrole. De stalen altijd in de blauwe zak plaatsen die open staat.

Wanneer het niet mogelijk is om het lokaal van de bloedafname te betreden, contact opnemen met je eigen leidinggevende om dit in orde te brengen.


Campus Sint-Jozef

De stalen worden verzameld in het triage lokaal van spoed Sint-Jozef.

In het triage lokaal mogen de stalen in de ijskast gelegd worden, in een rekje voorbehouden voor de stalen voor labo pathologie PA².

Overdag zal het triage lokaal regelmatig bezet zijn voor bloedafnames en dus niet toegankelijk om de stalen weg te leggen. Gelieve de stalen na 16.30 uur te brengen en zelf weg te leggen in de ijskast. Alle stalen die ’s avonds in de ijskast worden gelegd, zullen de volgende ochtend opgehaald worden met een transport naar Sint-Augustinus door de interne transport dienst van GZA.


Overige sites

Stalen worden afgeven aan spoed/eerste hulp om zo een transport te regelen. Transport buiten de routine wordt best afgesproken met Antwerp TAX tel 03/238 38 38